Неділя, 19.05.2024, 13:07
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Наше опитування
Чи подобається тобі навчатися
Всього відповідей: 7
Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Головна » 2018 » Листопад » 5 » Звіт директора школи перед громадськістю за 2017-2018 н.р.
    10:16
    Звіт директора школи перед громадськістю за 2017-2018 н.р.

     Колектив школи в поточному навчальному році проводив послідовну і цілеспрямовану роботу по виконанню завдань, визначених основними законодавчими та нормативними документами освітньої галузі, зокрема пов’язаними з реформою освіти: Законом України «Про освіту», проектом Закону України «Про повну загальну середню освіту», концептуальними засадами реформування середньої школи «Нова українська школа», новим Державним стандартом початкової освіти, перспективним та річним планом роботи школи, забезпечував оновлення змісту, форм і методів навчання, вдосконалення навчально-виховного процесу та його результативність. У 2017-2018н.р. продовжувалась реалізація комплексно – цільових програм, спрямованих на вдосконалення навчально - виховного процесу, створення сприятливих умов для розкриття здібностей і нахилів учнів, формування їх навчальних та життєвих компетенцій.

    Буйвалівський навчально-виховний комплекс здійснює підготовку до школи дітей дошкільного віку, створює всі умови для проведення навчально-виховного процесу учнів 1-9 класів. Навчальний заклад працює в І зміну, навчальний тиждень – п’ятиденний. Було організовано роботу щодо охоплення навчанням дітей шкільного віку, які проживають у мікрорайоні закладу. Усі діти охоплені навчанням.

    Буйвалівський НВК за минулий навчальний рік забезпечував освітніми послугами 49 дітей: 35 – учнів школи, 14- дошкільнят. У початковій школі 20 учнів, в основній -15. Всього 3 повних класи – 4, 6, 8; пять – неповних: 1, 2,3, 7, 9; одного класу (пятого) не було. 1 учениця 3 класу навчалась за індивідуальним планом як учениця з особливими освітніми потребами. У ДНЗ діти складали одну мішану групу. Випускник 9 класу працевлаштований, продовжує навчання в Конотопському індустріально-педагогічному технікумі.

    Процес забезпечував досвідчений, висококваліфікований творчий педагогічний колектив однодумців, який складається з 13 педагогів: 11 педагогів школи і 2 –дитячого садка. 10 педагогів – основні працівники , 3 –сумісники. З 13 вчителів 1 має вищу категорію, 5 – І категорію, 6- ІІ категорію, 1 – спеціаліст. Педагогічний колектив працював над реалізацією науково-методичної проблеми «Розвиток творчих здібностей на основі використання нестандартних форм організації інтелектуально-пізнавальної діяльності». Обслуговуючого персоналу 9 осіб. Всього в НВК 22 працівники.

    Кожний навчальний рік особливий і неповторний, і підведення його підсумків спонукає до осмислення досягнень і невдач, проблем і шляхів їх вирішення. Який слід залишив в історії школи 2017-2018н.р.?

    Результативність навчально-виховного процесу – головний показник роботи школи. За підсумками року в школі з 35 учнів 1- 9 класів 2 учні (5,7 %) показали високий рівень навчальних досягнень і нагороджені «Похвальним листом», 16 учнів (45,7%) – достатній рівень, якість знань складає 51,4% від загальної кількості учнів, середній рівень знань мають 17 учнів (48,6%) . В порівнянні з минулим навчальним роком результативність успішності дещо знизилася : відсоток учнів з високим рівнем навчальних досягнень підвищився, з достатнім знизився на 3,6%, що дає поштовх для проведення роботи над зростанням успішності учнів.

    Всі випускники 4 класу успішно склали ДПА з математики, української мови та літературного читання. З математики високий і достатній рівень навчальних досягнень становить 78%, з української мови – 55%, з літературного читання – 80%.

    У 9 класі випускник складав ДПА з математики, української мови та біології. З математики і біології має середній рівень знань, з української мови – достатній.

    Протягом 2017-2018 н.р. продовжувалася робота по впровадженню нових Державних стандартів початкової і загальної середньої освіти. Учні 1-9 класів працюють за новими навчальними програмами, підручниками. Пожвавилась робота з обдарованими дітьми. Учні школи брали участь у ІІ етапі Всеукраїнських предметних олімпіад з української мови та літератури, математики, хімії, історії, англійської мови. У 2017 – 2018 навчальному році школа має одного переможція ІІ етапу Всеукраїнських предметних олімпіад. Учениця 9 класу Оникієнко Богдана посіла ІІ місце в олімпіаді з історії (учитель Пилипенко Л.В.), а також 4 місце в ІІІ турі і стала стипендіатом голови Кролевецької РДА. 2 учні початкових класів (Задорожна В. та Коваль Д.) здобули два ІІ місця в олімпіаді учнів початкових класів з математики та української мови. Також ми маємо спортивні досягнення наших учнів. На змаганнях з тенісу команда наших тенісистів у складі Коваля А., Даценка Б., Галича С., Генкал А., Квокші Д. вибороли ІІ місце в командному заліку, а в особистому - учень 8 класу Даценко Б. посів почесне ІІ місце.

    Активними були школярі у різних інтерактивних конкурсах, таких як: математичному конкурсі “ Кенгуру”, українознавчому конкурсі « Соняшник», природознавчих « Колосок осінній та весняний», з зарубіжної літератури « Sunflaver» Найактивнішими були: Давиденко А., Оникієнко Б., Неровня Б., Доля С., Задорожна В., Коваль Д. та інші. Педагогічний колектив створює сприятливі умови для того, щоб кожен учень міг реалізувати себе, свої нахили та інтереси.

    З’являються нові конкурси, акції, які заохочують дітей бути активними, милосердними, співчутливими до інших людей. Так, уже третій рік поспіль наша школа бере участь у проведенні акції « Назустріч мрії», надаючи допомогу онкохворим дітям.

    Педагоги школи усвідомлюють, що соціальна адаптація учнів, розуміння ними своїх прав і свідомого виконання обов'язків у значній мірі залежить від пра­вильно визначених та обраних шляхів реалізації виховного процесу. Тому пріоритетними питаннями у виховній роботі школи залишається забезпечення всебічного розвитку особистості, сприяння її само­вихованню й самореалізації, спрямування у своїй діяльності керуватися загальнолюдськими цінностями, глибоко розуміти традиції свого народу. У зв'язку з цим виховна діяльність школи була спрямована на ціннісне ставлення до себе; до сім”ї, родини, людей; до суспільства і держави; до праці; до природи; до культури і мистецтва. Учні школи разом із своїми наставниками організовують та проводять свята, готують сценарії, проводяться репетиції, підбираються актори. Така форма роботи ефективна: школярі вчаться організовувати свій час, спілкуватися з однолітками в різних ситуаціях, вирішувати будь – які проблеми разом з товаришами. Традиційно у школі проходять свята: День учителя, День української писемності і мови, День захисників Вітчизни, новорічні свята, День Святого Валентина, свято 8 Березня, День захисту дітей та інші. До роботи залучаються учні з 1 по 9 клас.

    У школі стали предметні тижні, до яких учні разом з учителями готуються ґрунтовно і заздалегідь. Згідно з річним планом роботи протягом року проведено предметні тижні: Тиждень знань Правил дорожнього руху, Тижні знань з безпеки життєдіяльності, Тиждень української мови та літератури, Тиждень книги, Тиждень англійської мови, Тиждень охорони праці та інші.

    Система гурткової роботи, яка проводиться у сільському Будинку культури, , спрямована на розвиток творчості учнів, талантів, їх здібностей, здорового способу життя, формування естетичного смаку на задоволення потреб учнів щодо реалізації їх особистості. Це участь у хореографічному гуртку, кінцевим результатом роботи якого є виступи на концертах дітей у своєму селі , у сусідніх селах, у міському Будинку культури ( участь у фестивалі « Магія танцю», у фестивалі « Кролевецькі рушники»).

    Диктує все нові й нові вимоги до вчителя, тому необхідним для педагога нині є вміння пра­цювати з комп'ютером, ІКТ. Перспектива в освіті така, що років через п'ять учитель, який не володіє навичками роботи на комп'ютері та не використовує їх у своїй діяльності, не буде відповідати освітнім вимогам і не зможе ефективно забезпечувати на­вчально-виховний процес з учнями. Впродовж року, педколектив навчального закладу продовжував працювати над впровадженням у навчально-виховний процес інформаційно-комунікаційних технологій. Так, впродовж року Сайт школи постійно оновлювався та поповнювався цікавою та корисною інформацією. У школі проводилися відкриті уроки та виховні заходи з використанням ІКТ. Упродовж 2017/2018 навчального року продовжили впроваджувати електронну систему управління навчальним закладом (ІСУО) «Курс: Школа», «Курс: Дошкілля». Учитель Кривенко І.М. пройшла навчання онлайн - курсів «ЕdEra». Учитель математики Демченко М.В. в навчальній діяльності використовувала заняття на платформі « Я клас» та залучала до цієї роботи учнів 7-9 класів.

    У 2017/2018 навчальному році методична робота в школі здійснювалася відповідно до нормативних документів. Робота педагогічного колективу була спрямована на продовження реалізації науково – методичної теми «Розвиток творчих здібностей на основі використання нестандартних форм організації інтелектуально-пізнавальної діяльності». Протягом навчального року вчителями зверталася увага на створення сприятливих умов для розвитку творчого потенціалу, пошуку, підтримки і стимулювання інтелектуально і творчо обдарованих дітей та молоді, при цьому зверталася увагу на те, що завдання розпізнати в дитині талановиту особистість є на сьогодні одним із основних.

    У закладі було організовано роботу двох методичних об’єднань учителів – це методичне об’єднання вчителів початкових класів і вихователів ДНЗ та методоб’єднання вчителів філологічного та природничо –математичного циклів. Засідання методичних обєднань проводили згідно планів роботи, проводились відкриті уроки і їх аналіз. В минулому році розглядався стан вивчення таких предметів, як хімія, музика, фізика, математика в початкових класах . Особлива увага в школі приділялася інноваціям, що спрямовані на розвиток особистісно-зорієнтованого навчання, впровадження комунікаційно-інформаційних технологій та інтерактивних методів навчання. З цією метою проводилася робота вчителів математики та української мови на порталі « Я клас», а також проведення системи уроків учителів основної ланки в 4 класі для кращої адаптації до умов навчання у 5 класі учнів 4 класу.

    Реалізований план курсової перепідготовки. Протягом навчального року підвищили кваліфікацію 4 педагоги : Демченко М.В.- учитель математики, Цимбал М.М.- учитель музики, Кривенко І.М. – учитель початкових класів, Босак А.С.- вихователь ДНЗ. Також учитель Кривенко І.М. пройшла курсову перепідготовку для роботи в умовах нової української школи . Вчителі відвідують районні методичні об’єднання. Педагоги дошкільного відділення представили свої роботи на районний етапу огляду-конкурсу на кращий стан організації оздоровлення дошкільників , також брали участь у районному етапі акції «У садочку, як у віночку», у проведенні районного та обласного конкурсу на кращу методичну розробку, і вихователь Босак А.С. стала лауреатом обласного етапу цього конкурсу. Вчителі закладу освіти цікавляться новинками методичної літератури і передплачують такі періодичні видання: « Вивчаю українську мову і літературу», «Зарубіжна література» , «Математика в школі», « Початкове навчання і виховання».

    Швидко сплинув час… Ще один навчальний рік промайнув у минуле. І знову при Буйвалівському НВК відкрито пришкільний табір відпочинку «Сонечко». У таборі було створено усі умови для повноцінного відпочинку дітей. Усі працівники табору мають великий стаж роботи, високу фахову підготовку.

    У таборі відпочивало 19 дітей. Педагоги табору підготували для дітей різноманітні форми культурно-масової роботи, сповнені яскравих вражень та гарного настрою. Допомагали дітям цікаво, весело та з користю для здоров’я провести час, позбавляли нудьги та відкривали нові таланти. Кожного ранку у таборі під веселу музику проводилися зарядка. Тут діти дотримувались правил внутрішнього розпорядку, підвищували загальнокультурний рівень, оволодівали навичками здорового способу життя, дотримувались морально-етичних норм. Найбільше дітям запам’яталися ігри і розваги в ігровій кімнаті, спортивні змагання, екскурсії в природу, заняття в гуртку « Умілі ручки», конкурси «Юний модельєр», розважальні програми « Міс табору», « Містер табору» . Але найбільше вражень залишилося від екскурсії до міста Глухова. Сподобалось і харчування з достатньою кількістю фруктів, овочів, молочних і м’ясних страв, яке дорівнювало 30 грн. в день. Оздоровлення пройшло успішно завдяки старанням учителів , працівників закладу, батьків та спонсору О.М. Андрущенку. Наш табір реалізовував права кожної дитини на повноцінний відпочинок, забезпечував змістовне довкілля, задовольняв інтереси та духовні запити, відповідно до потреб у літній канікулярний період.

    6 дітей пільгових категорій за державні кошти мали змогу оздоровитися в заміському оздоровчому таборі « Ластівка» , а один учень –інвалід оздоровився у таборі «Артек» у Києві.

    Організації ефективного, результативного навчально-виховного процесу необхідна міцна матеріально-технічна база. Дякуючи підтримці батьків, сільської ради, ТОВ « Буйвалівське» та відділу освіти в поточному навчальному році зроблено чимало для модернізації матеріально-технічної бази закладу. Підготували кабінети до нового навчального року, зробивши косметичний ремонт, а батьки майбутніх випускників у своєму класі переклеїли шпалери, пофарбували батареї, двері, підлогу, замінили штори в класі. Зроблено ремонт у приміщенні харчоблоку шкільної їдальні, замінено світильники. Пофарбовані приміщення школи ззовні, відремонтовані пороги. Оновлені стенди в методичному кабінеті та коридорі. Покращено освітлення у класах за рахунок встановлення додаткових світильників та заміни енергозберігаючих ламп. Постійно підтримується порядок на території : вирубуються чагарники , скошуються буряни , прибираються ігрові майданчики. Учителі та учні постійно прополюють квітники . Учні 9 класу шефствують над пам’ятником загиблим воїнам. Також ми маємо шкільні ділянки в 0.04 га , де ростуть картопля, морква, буряк, огірки. Всі вирощені овочі використовуються для харчування дітей. Всі діти відвідують їдальню. Молодші школярі харчуються безкоштовно на 11 грн., також безкоштовно харчується 3 дітей з малозабезпечених сімей.

    У дошкільному відділенні НВК працівники також прикладають чимало зусиль, щоб перебування дітей у садочку було безпечним, змістовним і приємним. Вигляд приміщень естетичний , оформлені цікаві куточки для дітей і батьків, поповнюється запас іграшок , наочності для проведення занять. Оновлено шпалери у коридорах та спортивній залі. Покращено освітлення за рахунок встановлення потужніших енергозберігаючих ламп.. Проведений поточний ремонт. Замінено лінолеум у спортивній залі, спальні та частині коридору. Підфарбований ігровий майданчик, побілено котельню, постійно скошується трава , прополюються клумби та дитячий город.

    Покращувати матеріально-технічну базу закладу освіти допомагає сільська рада. Ми користуємося двома комп’ютерами і ноутбуком, беремо в користування тенісний стіл. Також сільрада надала субвенцію для придбання 5 енергозберігаючих вікон, лінолеуму в дитячий садок. Для модернізації матеріально-технічної бази забезпечено доступ до мережі Інтернет, що дає можливість усім вчителям використовувати в навчально-виховному процесі інформаційно-комунікаційні технології. Також для святкування Дня Святого Миколая були придбані солодкі подарунки для вихованців дошкільного відділення та молодших школярів

    Допомогу отримуємо від інвестора Андрущенка О.М. та директора ТОВ « Буйвалівське» Задорожної О.А. В цьому році вони виділили на оздоровлення 4000 гривень, що значно посприяло покращенню харчування дітей. Також товариство надає послуги машини для очищення каналізації, надає безкоштовне водопостачання. Для оздоблення приміщення на новорічні свята ТОВ придбало іграшки , подарунки і призи для дітей.

    Також отримали допомогу від батьків: придбано крейду, вапно, цемент, будівельні матеріали та фарбу для їдальні.

    Відділ освіти виділив кошти для покращення освітлення у закладі, придбав білу фарбу та фарбу для підлоги, медикаменти, кальциновану соду, дезактин, виконав роботи по перезарядці вогнегасників.

    Для успішного початку нового 2018/2019 навчального року необхідно :

    - закупити спортивний інвентар;

    - оновити комп’ютерний клас новими комп’ютерами;

    - перекрити дах основного приміщення школи;

    - підготувати класне приміщення для навчання майбутніх першокласників і реалізувати концептуальні засади нової української школи;

    - поліпшити якісні показники ДПА, результатів предметних олімпіад;

    - упроваджувати інноваційні технології, нові досягнення педагогіки та психології у навчальному та виховному процессах;

    - забезпечувати вирішення питань соціального захисту учасників навчально - виховного процесу, здійснення психолого – педагогічного супроводу дітей;

    - упроваджувати інформаційні та комунікаційні технології, комп'ютеризацію та інформатизацію навчально – виховного процесу, всеобуч вчителів школи, залучити усіх учителів до розміщення інформації про їх педагогічну діяльність на веб – сайті школи;

    - покращити організацію харчування учнів та їх оздоровлення;

    ирше залучати учителів школи до участі у проектах, грандах, конкурсах, семінарах;

    - продовжувати оновлення навчальних кабінетів: поповнювати додатковими матеріалами, друкованими збірками методичний кабінет, роздатковими, дидактичними матеріалами, методичною літературою, наочними посібниками, друкованими таблицями, електроними засобами навчальні кабінети;

    - забезпечити матеріально-технічну, навчальну бази для 1-го класу згідно з вимогами Нової української школи;

    Завершуючи свій виступ, хочу запевнити , що я завжди намагатимусь реагувати на всі звернення, зміцнювати ту атмосферу довіри, партнерства, яка вже склалася в колективі вчителів, батьків та учнів. І надалі як директор школи докладатиму всіх зусиль, щоб спільними зусиллями досягати нових успіхів у навчанні та вихованні учнів, в утвердженні позитивного іміджу школи, у виконанні нею своєї головної місії – виховання і розвитку наших дітей, підготовки їх до самостійного життя.

    Адміністрація, педагогічний колектив Буйвалівського НВК докладатиме всіх зусиль, щоб наш навчальний заклад був для дітей - школою радості, для батьків – спокою і надії, а для вчителів – місцем творчості.

     

     

    Переглядів: 367 | Додав: buivalivskyinvk | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar